Over dit BLOG

"Brasil-sil-silll!!!" roept de sportverslaggever om de haverklap, in elke wedstrijd waar een braziliaanse sporter of team aan deelneemt. Het "Brasil-gevoel" is dan ook veel sterker dan ons nationale "Holland-gevoel". God zélf is namelijk Braziliaan.

Wat is dat Brasil dan? Samba, halfnaakte negerinnen en tropische stranden met palmbomen?

Hier in het Zuiden niet. Hier, tussen de Gaúchos, lijken klimaat en cultuur veel meer op Argentinië en Uruguay. Een cowboy-cultuur, met veel europees bloed.
Koud in de winter.

Andere clichés gelden wel: veel corruptie, drugs en geweld, in een interessante combinatie met een hoge mate van onnozelheid en gemakzucht.
Maar ook: optimisme, zorgeloosheid, doorzettingsvermogen en ondernemerslust.

Dit blog wil in dat licht verslag doen van de meest opvallende nieuwsfeiten hier.

dinsdag 3 februari 2009

Het nut van TV

De rechter gaf deze week een man gelijk die, wegens de te late bezorging van zijn toestel, een vergoeding voor immateriële schade eiste.

6.000 Reais, oftewel zo'n 2.000 euro, was volgens de rechter wel op zijn plaats, omdat de man, door zonder toestel te zitten, al maanden "niet naar de lekkere wijven van Big Brother, of naar de wedstrijden van zijn favoriete team Flamengo" had kunnen kijken.

Verder staat er nog te lezen in de formele uitspraak: "had de aanklager nu naar wedstrijden van Vasco of Fluminense willen kijken, dan was de TV niet zo onmisbaar geweest. Voor dat soort drama is niet per se een TV nodig".