Over dit BLOG

"Brasil-sil-silll!!!" roept de sportverslaggever om de haverklap, in elke wedstrijd waar een braziliaanse sporter of team aan deelneemt. Het "Brasil-gevoel" is dan ook veel sterker dan ons nationale "Holland-gevoel". God zélf is namelijk Braziliaan.

Wat is dat Brasil dan? Samba, halfnaakte negerinnen en tropische stranden met palmbomen?

Hier in het Zuiden niet. Hier, tussen de Gaúchos, lijken klimaat en cultuur veel meer op Argentinië en Uruguay. Een cowboy-cultuur, met veel europees bloed.
Koud in de winter.

Andere clichés gelden wel: veel corruptie, drugs en geweld, in een interessante combinatie met een hoge mate van onnozelheid en gemakzucht.
Maar ook: optimisme, zorgeloosheid, doorzettingsvermogen en ondernemerslust.

Dit blog wil in dat licht verslag doen van de meest opvallende nieuwsfeiten hier.

woensdag 28 januari 2009

Watermeloen, nu ook in Europa!

Vaak in het nieuws, de laatste tijd, is mevrouw watermeloen, oftwel de Mulher Melancia, wiens voornaamste wapenfeit is dat ze een bil-omvang heeft van 121 cm.

Nadat ze bekend werd bij een dansgroepje dat een liedje danste met suggestieve bewegingen (in 5 oplopende snelheden), en dus onmiddelijk uit de kleren ging in de Playboy, is ze niet van de beeldbuis of tijdschrijften af te sláán.

Echter, vandaag werd bekend dat ze bij haar europese tournee, toch écht iemand tegen is gekomen die haar van de troon stoot, kwa omvang.

Geen ramp, want wat in het buitenland plaatsvindt, is, buiten voetbalwedstrijden, in Brasil niet helemaal echt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten